Desert placintele cu gem de zmeura si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Noi 2017 | 2432 vizualizari

 

M-a lovit asa o pofta sa framant niste aluat, m-am uitat prin ''ograda'' sa vad daca am ce-mi trebuie sa incropesc ceva de framantat. Am facut inventarul, am vazut ca am cam ce-mi trebuie si m-am apucat sa framant niste placintele sau cornuri sau ma rog ceva bun, zic eu, ca oricum la ora asta n-are cine sa ma contrazica......:))))

 

INGREDIENTE

  • cca 700 g faina + pentru blatul de lucru
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 2 oua + 1 abus de ou
  • 50 g unt topit
  • cca 70 g smantana grasa
  • 5 linguri de zahar
  • cca 300 ml lapte dulce
  • un praf de sare
  • Pentru umplut
  • gem de zmeura
  • nuca prajita si taiata grosier
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele cu gem de zmeura si nuca:

Intr-un castron, am cernut faina, am presarat sare, am pus cele 2 oua si albusul de la al treilea, am adaugat si smantana si am amestecat putin. Separat, am pus laptele cu zaharul sa se incalzeasca, l-am tras de pe foc si am adaugat drojdia uscata, am amestecat bine si am lasat cca. 10 min, apoi am turnat peste faina, oua, smantana, am omogenizat si la final, am adaugat untul topit.

Am framantat bine cca. 20 min si apoi am lasat sa creasca 1 ora. Dupa care am intins bucati dreptunghiulare, peste care am intins gem de zmeura, am presarat nuca taiata grosier, am intins pe jumatate din dreptunghi, am rulat partea cu gem si am lasat o portiune pe care am franjurat-o, am adus franjurile deasupra peste rulou, apoi am rulat in forma de spirala si am format placintelele. Am obtinut 7 placintele, unele mai mari, altele mai mici, ca n-am stat sa cantaresc aluatul sa-mi iasa toate la fel. Le-am asezat in tava de la aragaz, tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou si le-am mai lasat sa creasca cca 10 min, apoi le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cand au inceput sa se rumeneasca deasupra, sunt gata. Eu am mancat una sa fierbinte, ca asa-mi place.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu gem de zmeura si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni